Vad är det man brukar säga? ”Det var inte precis en högoddsare”. Så kan man gott och väl säga om det faktum att jag inte skulle bli långvarig på min fasta anställning. Har man en gång smakat entreprenörskapets frukt kan man inte hålla fingrarna borta. Efter bara 8 månader valde jag att vända tillbaka till eget. Nya äventyr, minst sagt, i och med att jag startade igång ett städföretag.

Det, däremot, kan man nog kalla för en högoddsare. Om inte annat kan man konstatera att det var oväntat att jag startade städföretag med tanke på reaktionerna. Alla jag känner – familj, vänner och tidigare arbetskamrater – satte i halsen när jag berättade att jag skulle gå vidare till en ny bransch. De förstod inte riktigt i hur jag hade landat i att städföretag skulle bli min nya nisch. Kanske är det även så som vissa av er, kära läsare, känner. Detta inlägg är därför för er och jag hoppas att jag kan räta ut eventuella frågetecken.

Så, städföretag alltså. Nej, det var inte direkt något jag gått och trott att jag skulle starta. Däremot ändrades min inställning i och med att jag talade med en smart kompis som är särskilt duktig på en sak: Att förutspå framtiden. Inte på ett sätt som en spådam gör utan med rimliga förutsägelser om framtiden. Hon såg ett behov av städföretag i huvudstadsregionen.

Jag tog henne på orden, precis som vanligt, men valde att kolla upp detta om städföretag själv också. Man kan aldrig vara för säker. Och mycket riktigt; efter att jag gjort en ganska omfattande analys och sett över mina tillgångar och resurser – inte minst i form av arbetsstyrka och kompetenser hos vänner och bekanta – konstaterade jag att det nog kunde bli bra om jag gav mig in med ett nytt, friskt städföretag. Väldigt bra till och med. Det tog inte lång tid från att jag konstaterade detta till dess att jag registrerade städföretaget på Bolagsverket.

Resten är en historia som skrivs just i detta nu. Det går faktiskt väldigt bra för oss såhär till en början. Personligen känner jag att jag utvecklas och lär mig nya saker varenda dag som går. Jag hoppas att detta gäller också för mina medarbetare. Jag tycker i alla fall att vardagen med städföretaget ger tecken på detta.

Med det sagt: Håll nu era tummar för att det går bra. Håll tummarna för både städföretaget och framtiden ur ett större perspektiv. Det förtjänar den!